De eerste indrukken

Lieve allemaal,

Na deze 2 dagen introductie zijn we volledig ondergedompeld in de ghanese cultuur. Als eerste, we hebben het echt naar ons zin, als is het wel een totaal andere manier van leven.

Een korte samenvatting tot nu toe:

De vlucht ging allemaal prima, maar het wachten op de andere vrijwilligers ging gelijk al op zijn Afrikaans: 3 uur later vertrokken we naar ons hostel, waar we na een rit over ' wegen' vol kuilen en gaten om half 12 aankwamen. We kregen allemaal een kamer toegewezen, we slapen met z'n vieren in 4 stapelbedden. De badkamer is een douche die het niet doet, wel staat er een emmer met water plus 2 bakjes om je mee te ' douchen'. Tevens moet je hier de wc pot mee doorspoelen. Om 24 uur kregen we nog een dinner, rijst met rode saus en worstjes. Toen we om 1 uur (bij jullie dus 3 uur) eindelijk wilden gaan slapen, zat er een mug dus de klamboes moesten toch nog opgehangen worden. Om half 7 opgestaan voor de eerste introductiedag. We ontbeten op het dakterras met alle vrijwilligers: wit brood, jam en choco/pindaboter. Eerst kregen we allerlei nuttige informatie over ghana, de cultuur, de mensen en toen gingen we met z'n allen het busje in om geld te wisselen en bij de supermarkt moesten we een soort dettol kopen om in het water te doen voor het douchen. Toen weer lunchen op het dakterras met rijst en witte bonen in tomatensaus, daarna verse ananas. Het eten is hier ook niet erg gevarieerd en we zullen het zonder koffie en wijn moeten doen.

Na de lunch kregen we djembe en dansles bij het hostel. Dit was erg leuk. Helemaal bezweet op naar het strand. Enorme golven met erg sterke stroming. Het weer is hier bewolkt, maar aangenaam warm. Sommigen zijn even gaan zwemmen. Ondertussen vermoeit het ons allemaal wel.

Ons hostel ligt trouwens in een half afgebouwde buurt vol gaten en kuilen en ver van het centrum van Accra. 's Avonds hebben we weer met z'n allen gegeten en een tijd zitten kletsen met de anderen. Waaronder een moeder met 2 dochters die net klaar waren met hun project en ons hier van alles over konden vertellen. Er staat ons wat te wachten, denken we zo..Om 22 uur liggen we weer in bed na een koude douche.

Vanmorgen om half 8 aan het ontbijt, toen weer met z'n allen de bus in, na de laatste informatie over gastgezinnen en projecten, naar Accra. We hadden hier toch een heel ander idee van, aangezien het vies, rommelig, druk, chaotisch en ver van modern is. Onderweg door rood gereden, dus ook het eerste contact met de politie gehad..! Kostte maar liefst veel tijd, geruzie en wel 15 cedi (ong. 5,50 euro)..!

Eerst zijn we naar de art market geweest, waar je overal heen meegesleurd wordt. Daarna verder op weg naar de gewone markt, wat ongelooflijk druk en enorm groot was en waar iedereen met de grootste dingen op zijn hoofd loopt, alsof het niks is. Indrukwekkend, maar hier moet je niet te lang zijn. In een restaurantje geluncht, waar de mannen (Gerard en 3 jongens uit Hilversum) zich hebben overgegeven aan het lokale voedsel: fufu. Dit is een deegbal in een rood soepje, waar ze een hele vis (met ogen en al) op geserveerd kregen. Toen weer terug naar het hostel, waar we nu in de buurt in een internetcafeetje dit eerste bericht kunnen sturen. Vanavond krijgen we een djembe voorstelling en gaan we dansen.

Wink

Morgen om 10 uur worden we naar ons project gebracht en daar gaat het echte werk beginnen.. We zijn erg benieuwd, maar zijn er klaar voor (denken we) !

Heel veel liefs van ons allemaal!